1. Anasayfa
  2. Uncategorized

Opel Motor Arıza Lambası Yanıp Sönüyor

Opel Motor Arıza Lambası Yanıp Sönüyor
0

Opel motor arıza lambası yanıp sönüyor durumu, motorda meydana gelen önemli bir arızayı işaret eder. Enjeksiyon lambası yanıyorsa, yapılacak ilk şey aracı kapatıp tekrar açmaktır. Bu şekilde, motor ikaz lambası yanar ve yanık vaziyette kalırsa bu durum, motorun doğrulama sisteminin bir arızayı tespit ettiğini belirtecektir. Böyle bir durumda ilk olarak kaputu açmadan önce motoru tekrar durdurarak, motorun soğumasını beklemeniz tavsiye edilir.

Opel Motor Arıza Lambası Yanıp Sönüyor

Opel aracınızda, enjeksiyon ışığı yanarsa, yapılacak ilk şey yağ seviyesi kontrolü olacaktır. Genelde, yağ seviyesi düşük olduğunda motorla birlikte yağ ışığı yanar, ancak bazı durumlarda sadece motor arıza lambası yanabilir. Dolayısıyla bu ihtimali kontrol etmek adına yağ seviyelerini, arıza lambasını tespit ettiğiniz ilk anda kontrol etmeniz tavsiye edilir.

Opel aracınızda motor arıza ışığı yanıp sönüyorsa bu durum genel olarak çok ciddi bir soruna işaret etmez. Ancak enjeksiyon ışığı yanıyorsa bu ciddi bir soruna işaret ediyor olacaktır ve bu tür arızalar aracın çalışmasını durdurabilir türden arızalardır.

Servise Gitmeden Opel Motor Arıza Lambası Söndürme

Servise Gitmeden Opel Motor Arıza Lambası Söndürme

Bazı arızalar, servise gidilmesine gerek kalmadan da çözüme kavuşturulabilir. Motor arıza lambası yanıp sönüyorsa, kaputu açarak bazı aksamları kendiniz kontrol edebilir ve arıza nedenine bağlı olarak, onarım işlemini kendiniz de gerçekleştirebilirsiniz. Ancak bunun kontrolünü sağlamak için bazı ekipmanlara ihtiyacınız olacaktır.

Eğer bir vakum göstergesine sahipseniz bu arızanın neden oluştuğunu tespit edebilirsiniz. Bu cihaz, motorun çalışma durumunu kontrol edebilmek adına vakum bilgilerini sağlayan analog bir araçtır ve enjeksiyon ışığının neden yanıp söndüğünü belirlemenize yardımcı olabilir. Eğer Opel aracınızda enjeksiyon ışığı yanıyorsa, bunun nedeni basit bir sorun olabilir, bu da enjeksiyon parçalarının tıkanmasıdır. Nozullar toz ve benzeri kirler nedeniyle tıkandığında bu durum ortaya çıkar.

Ancak sorunun teşhisi için bazı durumlarda triger kayışı, piston basıncı, hortumlar, akü, yakıt pompası debisi, soğutucu sıvı, buji kablosu,  ateşleme bobini, gibi parçaları kontrol etmek gerekir. Dolayısıyla kapsamlı bir sorun tespiti için servise başvurulması gereklidir. Eğer motor çalışır vaziyette “çarpma” benzeri sesler çıkarıyorsa büyük olasılıkla sorun bu durumdan kaynaklanıyordur.

Hüseyin Aksoy, 10 yılı aşkın sektör deneyimine sahip bir otomotiv uzmanıdır. Otomobil arızaları ve çözümleri konusunda bilgi, deneyim ve araştırmalarımı arizaisiklari.com sitesinde sizlere aktarmaktayım.

Yazarın Profili

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir