1. Anasayfa
  2. Haberler

En iyi Japon Araba Markaları Sıralaması | Amblemleri

En iyi Japon Araba Markaları Sıralaması | Amblemleri
0

Bu içeriğimde sizlere en iyi japon araba markalarını, şimdiye kadar satılan en pahalı Japon aracını  ve tüm zamanların en çok satan Japon arabasını anlatacağım. Umarım beğenirsiniz..Hadi başlayalım!

Japon araba markalarının geçmişi 20. yüzyılın başlarına kadar uzanıyor. 1907’de Tokyo Motorlu Araç Fabrikası’ndan bir mühendis olan Komanosuke Uchiyama, ilk Japon benzinli motoru Takuri’yi yaptı. Benzinli motorları ve araç yapı tasarımını daha da geliştirmek için çeşitli çabalar ve yatırımlar yapıldı. 1930’larda birçok Japon otomobil üreticisi ortaya çıktı ve yeni malzemeler (plastik gibi) ve yeni teknolojiler (hidrolik frenler ve otomatik şanzımanlar gibi) denemeye başladı.

1950’lerin ortalarında Japon otomobil şirketleri diğer ülkelere araç ihraç etmeye başladı. Örneğin Toyota, 1957 yılında Toyopet Crown sedanını Amerika Birleşik Devletleri’ne ihraç eden ilk marka oldu.

1978 Model Japon Araba Markası: Dome Zero

1970’li ve 1990’lı yıllar arasında Japonya’daki otomotiv endüstrisi muazzam bir büyümeye tanık oldu. Japon arabaları Amerika Birleşik Devletleri ve Avrupa ülkelerinde zaten popülerlik ve önemli pazar payı kazandığından, üretim tesislerine ve araştırma ve geliştirmeye daha fazla yatırım yapabildiler. Bu sonuçta fiyatların düşmesine ve satış hacimlerinin artmasına yol açtı.

Şimdiye kadar satılan en pahalı Japon aracı nedir?

Toyota 2000GT, açık artırmada satılan en pahalı Japon otomobilidir. 5 Mart 2022’de, üç Toyota-Shelby 2000GT’den biri Gooding & Company’nin Amelia Adası müzayedesinde 2.535.000 dolara satıldı.

Tüm zamanların en çok satan Japon arabası hangisi?

Toyota Corolla, 1966’da piyasaya sürülmesinden bu yana dünya çapında 51 milyonun üzerinde satışla tüm zamanların en çok satan Japon otomobilidir. Corolla’nın on iki nesli olmuştur; her birinde tasarım, performans ve özellikler açısından önemli gelişmeler görüldü.

Japon Arabaları Neden Tercih Ediliyor?

Japonya 1970’li yıllardan bu yana motorlu taşıt üretiminde ilk üç ülke arasında yer almaktadır. Arabaları çeşitli nedenlerden dolayı dünya çapında ünlüdür.

Yakıt verimliliği: Pek çok Japon aracı, etkileyici yakıt tüketimi sağlamak için hafif motorlar içerir

Güvenilirlik: Minimum bakımla yıllarca kullanıma dayanacak şekilde tasarlanmıştır

Yenilik: Japon otomobilleri genellikle eğlence sistemleri, hibrit motorlar ve gelişmiş güvenlik özellikleri gibi yeni özellikleri entegre eden ilk otomobiller arasındadır.

Müşteri hizmetleri: Hızlı yanıt vermeleri ve yardımsever olmaları nedeniyle iyi bir itibar kazandılar. Büyük markalar, mükemmel satış sonrası hizmet sunmak için dünya çapında geniş bir ağa sahiptir.

Bu büyük markalar Japon ekonomisine büyük katkı sağlıyor; milyonlarca yerliyi istihdam ediyor ve her çeyrekte milyarlarca dolar gelir elde ediyorlar. Ayrıca malzeme ve ekipman tedariği, karayolu taşımacılığı, satış ve hizmetler gibi çeşitli alt sektörlere de katkıda bulunuyorlar.

En İyi Japon Araba Markaları

Japon-araba-markalari-amblemleri

Aşağıda teknolojik yeniliklerin ön saflarında yer alan ve otomobil sektörüne yön veren en iyi Japon otomobil markalarını listeledik.

Listeleme kriterlerimiz şirketin popülerliğine, yıllık gelirine, satılan araç sayısına, istihdam edilen kişi sayısına ve araştırma ve geliştirme harcamalarına dayanmaktadır. Tüm maliyet rakamları ABD dolarına dönüştürülmüştür.

1.Toyota

Toyota 1937’de kuruldu.

  • Yıllık Gelir: 267,2 milyar $+
  • Çalışan Sayısı: 372.000+

1950’lerde ve 1960’larda Toyota, büyüyen orta sınıfa yakıt tasarruflu arabalar satmak için Japonya’nın hızla büyüyen ekonomisinden yararlandı. 1966 yılında şirket, yeni 1100 cc K itme çubuklu motora sahip Corolla’yı piyasaya sürdü. Bir anda büyük ilgi gördü ve Toyota’nın uluslararası pazardaki tesislerini genişletmesine olanak sağladı.

2012 yılında Toyota, yılda 10 milyondan fazla araç üreten dünyanın ilk otomobil şirketi oldu. Şu anda Japonya’nın en büyük otomobil üreticisi, Amerika Birleşik Devletleri’nin ikinci büyük otomobil üreticisi (General Motors’un ardından) ve gelir açısından dünyanın ilk 15 şirketi arasında yer alıyor.

Şirket ürünlerini dört marka altında satıyor:

  • Lexus
  • Hino
  • Daihatsu ve
  • aynı adı taşıyan Toyota

ABD’de birçok üretim tesisi ve Araştırma ve Geliştirme merkeziyle güçlü bir varlığa sahiptir. Aslında ABD’deki toplam araç üretimi ve satışları ülke ekonomisini önemli ölçüde etkiliyor.

Otomotiv Araştırma Merkezi’ne göre Toyota’nın ABD’deki operasyonları (doğrudan ve dolaylı olarak) 200.000’den fazla işi destekliyor ve ülke ekonomisine 35 milyar doların üzerinde katkıda bulunuyor.

Ayrıca 1990’larda daha yakıt tasarruflu hibrit elektrikli arabalar geliştirdiği için de övgüyle karşılandı. Örneğin Toyota Prius, içten yanmalı motoru elektrik motoruyla birleştiren en başarılı araçlardan biridir. Bugün itibariyle Toyota dünya çapında 40’ın üzerinde hibrit araç modeli satıyor.

2. Honda

Honda 1948’de kuruldu.

  • Yıllık Gelir: 125,1 milyar $+
  • Çalışan Sayısı: 204.000+

Merkezi Minato, Tokyo’da bulunan Honda, otomobil, motosiklet ve elektrikli ekipmanlar üretmektedir. Her yıl 14 milyondan fazla içten yanmalı motor üreterek, hacim bakımından en büyük içten yanmalı motor üreticisidir.

Şirket geniş bir araba yelpazesi satıyor; en popülerleri

  • Honda Civic — sportif tasarımı ve yakıt verimliliğiyle tanınır. (Dünya çapında)
  • Honda Accord — geniş bir iç mekana ve gelişmiş güvenlik özelliklerine sahip orta boy bir sedan
  • Honda Pilot – sekiz kişilik oturma kapasitesine ve geniş bir bagaj alanına sahip orta boy bir SUV
  • Honda CR-V — pratikliği ve çok yönlülüğüyle popüler olan kompakt bir crossover SUV
  • Honda Odyssey – Şeritten Ayrılma ve İleri Çarpışma Uyarısı, CabinTalk, CabinWatch ve Magic Slide ikinci sıra koltuklara sahip bir minivan.

Honda, ABD’de üretim tesisi açan ilk Japon otomobil markasıdır. 1983 yılında Honda, Amerika Birleşik Devletleri ile Japonya arasındaki ticari gerilimi azaltmak için Marysville, Ohio’da bir fabrika kurdu. 1986 yılında ilk Japon lüks otomobil markası Acura’yı ABD’de piyasaya sürdüler. 1999 yılında Honda, ABD’de Honda Insight adlı hibrit otomobili tanıtan ilk otomobil şirketi oldu.

Şirket, 2050 yılına kadar tüm ürün ve operasyonlarını karbon nötr hale getirme hedefini belirledi. Gelişmiş ülkelerde yakıt hücreli otomobillerin ve elektrikli araçların satış oranını 2030’a kadar %40’a, 2035’e kadar %80’e ve 2035’e kadar %100’e çıkarmayı hedefliyorlar.

3. Nissan

Nissan 1933’te kuruldu.

  • Yıllık Gelir: 74,4 milyar $+
  • Çalışan Sayısı: 131.000+

Nissan, karşılaştırmalı otomobillerden büyük SUV’lara ve kamyonlara kadar geniş bir araç yelpazesi üretiyor. Dünyanın en büyük 10 otomobil üreticisi arasındadır ve Çin, Amerika Birleşik Devletleri, Meksika, Kanada, Birleşik Krallık ve Rusya’da önde gelen Japon otomobil markasıdır.

En popüler modellerinden bazıları Nissan Altima, Nissan Rogue, Nissan Maxima, Nissan Titan ve Nissan Pathfinder’dır. Aynı zamanda Nissan GT-R spor otomobili, Nissan Frontier kamyoneti, Nissan Leaf elektrikli otomobili ve diğer birçok hibrit modeli de satıyor.

Özellikle Nissan Leaf dünyanın ilk seri üretilen elektrikli otomobilidir. 2010 yılında piyasaya sürülen bu araç, şu anda dünya çapında en çok satan elektrikli otomobillerden biri haline geldi. Lansmanından bu yana dünya çapında 650.000’den fazla Leaf birimi satıldı ve Tesla Model 3’ün hemen arkasında yer aldı.

Nissan aynı zamanda sürdürülebilirliğe ve en son teknolojiye olan bağlılığıyla da tanınıyor. 2050 yılına kadar ürünlerinin yaşam döngüsü ve operasyonları boyunca karbon nötrlüğü sağlamayı hedefliyor. Ayrıca, önemli pazarlardaki her Nissan aracı 2030’ların başlarında elektrikli olacak.

Nissan aynı zamanda tamamen katı hal pilleri ve daha verimli içten yanmalı motorlar gibi çeşitli elektrifikasyon teknolojilerine de milyarlarca yatırım yapıyor.

4. Mitsubishi

Mitsubishi 1970 yılında kuruldu.

  • Yıllık Gelir: 101,2 milyar $+
  • Çalışan Sayısı: 42.600+

Mitsubishi Motors, düşük emisyonlara ve daha iyi yakıt verimliliğine odaklanarak hem pratik hem de sürüşü eğlenceli araçlar üretme konusunda bir üne sahiptir.

En popüler modellerinden bazıları Mirage hatchback, Mirage G4 sedan ve Outlander SUV’dur. Aynı zamanda çevre dostu ve uygun maliyetli, tamamen elektrikli otomobiller de üretmektedir.

Mitsubishi, aşağıdakiler de dahil olmak üzere birçok benzersiz otomobil teknolojisi geliştirdi:

Plug-in Hibrit Elektrikli Araç (PHEV) teknolojisi: yakıt verimliliğini artırmak ve emisyonları en aza indirmek için benzin ve elektrik gücünün bir kombinasyonunu kullanır

Super-Select 4WD sistemi: sürücülerin anında dört tekerlekten çekiş ve iki tekerlekten çekiş modları arasında geçiş yapmasına olanak tanır.

MIVEC Motor teknolojisi: Gücü ve yakıt verimliliğini artırmak için değişken valf zamanlamasını kullanan bir valf zamanlaması elektronik kontrol sistemidir.

Aktif Stabilite Kontrolü: Tekerlek kaymasını veya çekiş kaybını tespit etmek için birden fazla sensör kullanan bir güvenlik özelliğidir. Bu gibi durumlarda daha iyi kontrol ve denge sağlamak için teker teker frenleri uygular.

Şirket, güvenlik özellikleri nedeniyle, bir otomobil şirketinin alabileceği en yüksek güvenlik derecelendirmelerinden biri olan Karayolu Güvenliği Sigorta Enstitüsü’nün Top Safety Pick+ ödülü de dahil olmak üzere birçok ödül aldı.

Üstelik Mitsubishi, daha iyi elektrikli ve hibrit araçlar geliştirmek için yıllar içinde Volvo, Chrysler ve The PSA Group dahil olmak üzere diğer birçok otomobil markasıyla birlikte model oluşturdu.

5. Suzuki

Suzuki 1909’da kuruldu.

  • Yıllık Gelir: 15,8 milyar $+
  • Çalışan Sayısı: 68.500+

Suzuki otomobiller, arazi araçları, motosikletler, çeşitli küçük içten yanmalı motorlar ve dıştan takmalı deniz motorları üretmektedir. Araçları Hindistan, Japonya ve Endonezya başta olmak üzere birçok ülkede popülerdir.

Şirket, düşük bakım ve yüksek yakıt verimliliği nedeniyle orta sınıf arasında popüler olan Swift gibi kompakt otomobillerin üretimiyle tanınıyor. Ayrıca dayanıklılıkları ve arazi yetenekleriyle bilinen Jimny ve Vitara gibi SUV’ların da üretimini gerçekleştiriyor.

Suzuki 180’den fazla ülkede faaliyet gösterirken Hindistan pazarında da güçlü bir varlığa sahip. Hindistan’da Suzuki, Maruti Suzuki India Limited adlı bir ortak girişim aracılığıyla faaliyet gösteriyor ve bu, Suzuki’nin küresel üretiminin yarısından fazlasını oluşturuyor.

Suzuki, hibrit ve elektrikli araçlar geliştirmek için Toyota ile ortaklık kurdu ve Fiat ve General Motors gibi büyük otomobil üreticileriyle işbirliği yaptı.

Motor sporlarında da uzun bir geçmişi var; Suzuki, MotoGP motosiklet yarışı şampiyonasına, Dünya Ralli Şampiyonasına (Swift modeliyle) ve Isle of Man TT’ye katıldı.

6. Mazda

Mazda 1920’de kuruldu.

  • Yıllık Gelir: 25,5 milyar $+
  • Çalışan Sayısı: 48.500+

Merkezi Hiroşima’da bulunan Mazda, önde gelen bir Japon çokuluslu otomotiv şirketidir. En büyük pazarı Amerika Birleşik Devletleri, Çin ve Japonya’dır.

Şirket 1920 yılında kurulurken ilk aracı olan üç tekerlekli küçük kamyonu 1931 yılına kadar üretmedi. 1930’lu yıllardan 1950’li yıllara kadar birçok ticari araç ve kamyon üretti. 1960 yılında şirket ilk binek otomobili R360’ı piyasaya sürdü. Mazda’nın otomotiv endüstrisindeki büyük oyuncularla rekabet etmesine olanak tanıyarak anında hit oldu.

Bugün Mazda, benzersiz tasarımları, performansları ve sportif kullanım özellikleriyle karakterize edilen geniş bir araç yelpazesi üretmektedir. En popüler modellerinden bazıları Mazda CX-5, MX-5 Miata, Mazda 6, Mazda 3, CX-9 ve RX-8’dir.

Özellikle Mazda MX-5, performansı, dinamik olarak dengeli ve minimal düzeyde karmaşık tasarımıyla birçok ödül ve övgü kazanan iki koltuklu popüler bir spor otomobildir.

Mazda aynı zamanda teknoloji odaklı bir şirket. Son yıllarda çok sayıda yenilikçi teknolojiyi tanıttı. Örneğin Mazda Yardımcı Pilot Konsepti, olası riskleri azaltmak için sürücülerin fiziksel koşullarını izleyen gelişmiş bir sürüş destek teknolojisidir. i-ACTIVSENSE, çarpışmanın önlenemediği senaryolarda hasarı en aza indirmek için çevreyi tanıyan aktif bir güvenlik sistemidir.

7. Isuzu

Isuzu 1934’te kuruldu.

  • Yıllık Gelir: 17,8 milyar $+
  • Çalışan Sayısı: 36.800+

Isuzu ticari araçlar (SUV’lar, kamyonlar ve otobüsler dahil) ve dizel motorlar üretmektedir. Ticari araçları ulaşım, tarım ve inşaat gibi çeşitli sektörlerin gereksinimlerine uyacak şekilde özel olarak tasarlanmıştır.

Dizel motorları General Motors dahil birçok büyük otomobil şirketi tarafından kullanılıyor. Daha spesifik olarak Isuzu’nun General Motors ile GMC Canyon ve Chevrolet Colorado kamyonetleri için dizel motorlar üreten DMAX adında bir ortak girişimi var.

Şirket bugüne kadar pazara özel ihtiyaçlara özel çözümlerle dünya çapında 26 milyondan fazla motor üretti. Yılda 600.000’den fazla dizel motor üretiyor ve bu da onu dünyanın en büyük dizel motor üreticilerinden biri yapıyor.

Ayrıca, 3,0 litrelik Ddi BluePower motoruyla 2020 Uluslararası Yılın Motoru Ödülleri’nde En İyi Orta Van Motoru ve 2019 Uluslararası Yılın Motoru Ödülleri’nde En İyi Pikap Motoru da dahil olmak üzere, motorlarıyla birçok ödül ve övgü kazandı. 1.9 litrelik Ddi BluePower motoru için.

Isuzu aynı zamanda yaklaşık yüzde 8’lik küresel pazar payıyla dünyanın en büyük ağır hizmet ve orta boy kamyon üreticisidir. Tayland’ın ticari araç endüstrisine liderlik ediyor ve Güneydoğu Asya’da güçlü bir varlığa sahip.

8. Subaru

Subaru 1953 yılında kuruldu.

  • Yıllık Gelir: 26,5 milyar $+
  • Çalışan Sayısı: 36.900+

Subaru, endüstriyel makineler, havacılık ve eko-teknoloji gibi diğer işletmeleri de içeren daha büyük bir holding olan Subaru Corporation’ın bir parçasıdır.

Subaru’yu diğer otomobil markalarından farklı kılan özelliği dört tekerlekten çekiş teknolojisidir. Neredeyse tüm Subaru araçları, onlara çeşitli sürüş koşullarında mükemmel çekiş ve denge sağlayan standart bir dört tekerlekten çekiş sistemi ile birlikte gelir. Buzda, karda ve diğer zorlu hava koşullarında iyi performans gösterirler.

Subaru araçları özellikle 1.500 CC’nin üzerindeki araçlarda boxer motor konfigürasyonunu kullanır. Boxer motor düzeni, simetrik dört tekerlekten çekiş teknolojisi ve ön aks üzerinde dengeli şanzımanın birleşimi, alçak ağırlık merkezi ile optimum ağırlık dağılımı sağlar.

En popüler modelleri Levorg, Outback, Legacy, Impreza ve Forester’dır. Ayrıca Outback XT, Forester XT, Legacy GT ve WRX gibi binek otomobillerin turboşarjlı versiyonlarını da üretiyorlar.

Japon araçları nasıl bir teknolojiye ve yeniliğe sahip?

Japon otomobil üreticileri otomobillerinin güvenliğini, performansını ve konforunu artırmak için ileri teknolojiler geliştirdiler. En öne çıkan teknoloji ve özellikler şunları içerir:

Otonom sürüş: Sürüşün çeşitli yönlerini otomatikleştirmek, insan hatalarından kaynaklanan kazaları en aza indirmek ve yolcu konforunu en üst düzeye çıkarmak için bir dizi yazılım ve donanım kullanır. Örneğin Honda, Honda Sensing adında özel bir sürücü destek sistemi geliştirdi. Toyota, şeritten ayrılma uyarı sistemleri ve uyarlanabilir hız sabitleyici içeren kendi Safety Sense paketini oluşturdu.

Otonom Acil Durum Frenlemesi: Olası çarpışma senaryolarını tanımlayan ve çarpışmanın etkisini önlemek veya azaltmak için otomatik olarak fren uygulayan bir güvenlik özelliğidir. Mazda ve Subaru, yayalar, hayvanlar, araçlar ve nesneler de dahil olmak üzere çeşitli engel türlerine doğru şekilde tepki veren güvenlik sistemleri geliştirdi.

Hibrit ve Elektrikli Araçlar: Japon şirketleri, yeşil araçların performansını ve verimliliğini artırmak için inovasyon yapmaya ve Ar-Ge’ye yatırım yapmaya devam ediyor. Toyota Prius, Honda Clarity, Nissan Leaf ve Mitsubishi Outlander PHEV, sera gazını azaltma ve hava kalitesini önemli ölçüde iyileştirme potansiyeline sahip, iyi bilinen elektrikli ve hibrit araçlardır.

Yakıt Pili Teknolojisi: Pek çok yakıt tasarruflu ve ultra verimli otomobil halihazırda seri üretiliyor olsa da, hidrojenle çalışan araçların ulaşım sektöründe bir sonraki büyük gelişme olması bekleniyor. Japon otomobil üreticileri, 1990’ların başından bu yana hidrojen yakıt hücresi teknolojisi üzerinde çalışıyor; bu teknolojinin 2031 yılına kadar 43,2 milyar doların üzerinde bir pazar büyüklüğüne ulaşması ve 2023’ten 2031’e kadar %45,5’lik bir Bileşik Büyüme Oranı (CAGR) ile büyümesi bekleniyor.

Toyota Mirai, Honda Clarity Yakıt Hücresi, Nissan X-Trail Yakıt Hücreli Araç ve Mitsubishi Fuso Canter E-CELL, hidrojen yakıtlı araçların bazı popüler örnekleridir.

Japon Arabaları ve Avrupa Arabaları!

Audi, Mercedes-Benz ve BMW gibi Avrupalı ​​otomobil markaları genellikle lüks ve yüksek performanslı araçlarla anılırken, Japon otomobil markaları pratikliğe, verimliliğe ve güvenilirliğe öncelik veriyor.

Fark, ürettikleri araç tipindedir. Avrupalı ​​otomobil şirketleri lüks sedanlar, SUV’lar ve üst düzey spor otomobiller üretiyor. Bunun aksine, Japon şirketleri ekonomik arabalardan kompakt SUV’lara ve aile sedanlarına kadar çeşitli araçlar üretiyor.

Hüseyin Aksoy, 10 yılı aşkın sektör deneyimine sahip bir otomotiv uzmanıdır. Otomobil arızaları ve çözümleri konusunda bilgi, deneyim ve araştırmalarımı arizaisiklari.com sitesinde sizlere aktarmaktayım.

Yazarın Profili

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir